Zakaria Bakkali zorgt voor verbazing bij Anderlecht

Afgelopen zondag stond Zakaria Bakkali sinds tijden weer eens in de basis bij Anderlecht tegen Cercle Brugge. De aanvaller speelde zeker geen grootse wedstrijd tegen Cercle, toch oogstte hij achteraf lof bij zijn trainer.

Kompany was immers zeer te spreken over het werk dat Bakkali de voorbije maanden heeft verricht. En die complimenten van de coach blijken niet eens overdreven. Volgens La Dernière Heure lag het vetgehalte van Bakkali bij de start van de voorbereiding ver boven de toegelaten limiet bij RSCA. Het bestuur zou dan ook een vertrek hebben voorgesteld, maar hij weigerde en ging vervolgens als een gek aan de slag.

De aanvaller volgde een bijzonder strikt dieet en sloof zich af met fysieke trainingen. Dat harde werk bleef niet zonder gevolgen. Op enkele maanden tijd ging het vetgehalte van Bakkali van 16 naar 9%, tot verbazing van iedereen binnen de club. Kompany beloonde hem zondag dan ook met een basisplaats. Al is het nog maar de vraag hoe lang hij die kan behouden. Fysiek mag Bakkali dan wel weer in orde zijn, in balbezit kon hij maar een beperkt aantal acties tot een goed einde brengen. Bovendien heerst er heel wat concurrentie op zijn positie.

Het bericht Zakaria Bakkali zorgt voor verbazing bij Anderlecht verscheen eerst op Voetbal4U.BE.Lees het volledige artikel
Nog niemand reageerde.

Reageer
LIKE en WIN EEN WEDSTRIJDSHIRT!!