OPVALLEND: Anderlecht stuurde smaakmaker van Royal Antwerp door

Jonathan Pitroipa maakt momenteel furore bij Royal Antwerp. Hij had ook voor Anderlecht kunnen spelen omdat hij daar eerder op proef was.

facebook NOG GEEN ACCOUNT BIJ UNIBET? Schrijf je dan nu in voor een 80 euro welkomstbonus! Buitenkansje!

Toen hij in het begin van zijn carrière de oversteek naar Europa maakte, kende Pitroipa eerst een mislukte proefperiode bij het Franse Auxerre. “Vervolgens trok ik een maand op stage met Anderlecht. Ik logeerde er in hetzelfde gebouw als Jonathan Legear. Enkele jaren later, toen ik bij Hamburg speelde, kwamen we elkaar opnieuw tegen in de Europa League – ik vind het geweldig dat hij nu in de Belgische competitie bij Sint-Truiden voetbalt”, getuigt hij in Sport/Voetbalmagazine.

Maar uiteindelijk kreeg Pitroipa toch geen contract bij de Belgische recordkampioen. “Ik heb nooit precies geweten waarom ze mij niet zagen zitten. Ik was vergezeld door de directeur van Planète Champion, het centrum waar ik mijn opleiding genoot in Burkina Faso. Hij had contact met de clubleiders, maar zelf wist ik van weinig of niets. Zo gebeurt dat vaak met jonge spelers.”

Het bericht OPVALLEND: Anderlecht stuurde smaakmaker van Royal Antwerp door verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Royal Antwerp-aanwinst: “Trainde maand mee bij Anderlecht”

Jonathan Pitroipa is speler van Royal Antwerp. In het verleden trainde hij een maand mee met de selectie van Anderlecht.

facebook BONUS! €80 euro voetbalwedden bij Unibet! Schrijf je hier vrijblijvend in!

“Ik heb nog één maand bij Anderlecht getraind. Een leuke periode, maar achteraf heb ik van de club niets meer gehoord”, zegt hij aan Gazet van Antwerpen. Pitroipa kende al een mooie carrière, maar hij zag een transfer naar Spanje afketsen.

“De meeste mensen zagen in mij een speler voor Spanje. Getafe en Deportivo waren geïnteresseerd, maar het is jammer dat ik die kans nooit heb gekregen. De Spaanse voetbalcultuur draait veel meer om één-tweetjes, snelheid, techniek en de kwaliteit om de bal bij te houden. Die stijl past veel beter bij mij. Nu ik 31 ben, wordt het iets moeilijker om die droom nog te verwezenlijken. Al weet je natuurlijk nooit.”

Het bericht Royal Antwerp-aanwinst: “Trainde maand mee bij Anderlecht” verscheen eerst op Voetbal4u.be.

Page 1 of 212»

BUITENKANSJE!

LIKE ONS OP FACEBOOK!

Wil je eens inzetten op voetbalwedstrijden? Bezoek dan online-wedden.com de website voor de beste bookmakers op internet.